آخرین اخبار
کد مطلب: 81364
دختر آلماني که براي امر به معروف "جان" داد+عکس
تاریخ انتشار : 1393/09/16 13:12:13
نمایش : 1369
قطعاً لزوم وجود امر به معروف و نهي از منکر يا همان شهامت مدني در هر جامعه اي وجود دارد؛ اما برخي از رسانه‌ها و افراد بدون دليل و فقط از روي مخالفت با اسلام به مخالفت با امر به معروف و نهي از منکر مي پردازند.

به گزارش سلاکم لردگان، در زير دو واقعيت از دو عمل شايسته دو جوان از دو سوي دنيا را مي خوانيم:

پرده اول:

25 تير ماه سال 1390 حادثه‌اي دردناک در يکي از محلات شرق تهران رقم خورد؛ در اين حادثه جوان 19 ساله‌اي به نام علي خليلي در حين بازگشت از هيئت در حالي که همراه چند نفر از شاگردان يک مدرسه بود به واسطه امر به معروف و نهي از منکر مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

خليلي توسط يک نفر از افراد شرور منطقه از ناحيه گردن و قسمت شاهرگ دچار جراحت شد و بيش از 15 دقيقه در خون خود مي‌غلتيد.

در اين حادثه تعدادي از مراکز اورژانس بيمارستاني از پذيرش علي خليلي امتناع کردند تا اينکه يکي از بيمارستان‌هاي خصوصي در ازاي واريز مبلغ 6 ميليون تومان حاضر به پذيرش وي شد.

سرانجام علي خليلي که به دليل شدت خونريزي به حالت اغما رفته بود بستري شد اما پزشکان اميد زيادي به مداواي وي نداشتند.

علي خليلي پس از مرخص شدن از بيمارستان در منزل بستري شد اما هر از گاهي به دليل مشکلات ناشي از حادثه رخ داده به بيمارستان منتقل شده و بستري مي شد.

وي بهمن ماه سال گذشته نيز مجدداً در بيمارستان بستري شد و پس از يک ماه به خانه منتقل شد اما سرانجام در بيمارستان بعثت در فروردين ماه سال جاري دعوت حق را لبيک گفته و جان به جان آفرين تسليم کرد.

با بررسي مجدد پرونده شهيد خليلي مرگ وي ناشي از جراحات وارده تشخيص داده شد و ضارب وي نيز به عنوان قاتل معرفي شد؛ در اين ميان عده اي با مخالفت گسترده با فريضه امر به معروف و نهي از منکر خواستار عدم رسيدگي به قوانين امر به معروف و نهي از منکر در مجلس بودند.

عده‌اي ديگر هم حتي در زمان زنده بودن شهيد خليلي وي را به خاطر امر به معروف و نهي از منکر در آن شب مؤاخذه مي کردند.

پرده دوم: 

"توگچه آلبايراق" با شهامت تمام به صحنه يک منازعه وارد شد و بهاي شهامت مدني خويش را با جان خود پرداخت. براي بسياري از مردم "توگچه" به نماد شهامت مدني تبديل شده است.

اين دختر دانشجوي ۲۳ ساله در اغذيه‌فروشي‌اي در شهر اوفن‌باخ به کمک دو دختر نوجواني شتافت که مورد مزاحمت چند پسر قرار گرفته بودند. در دعوايي که سپس درگرفت و در پارکينگ اين اغذيه‌فروشي ادامه يافت، "توگچه" بر اثر ضربه مشت يکي از پسران به زمين افتاد و در حالت کوما فرو رفت. ويدئويي که اين اغذيه‌فروشي در اختيار پليس قرار داده چگونگي اين رويداد را مستند ساخته است.

روز چهارشنبه گذشته (۲۶ نوامبر / ۵ آذر) پزشکان اعلام کردند که "توگچه" در مرگ مغزي به سر مي‌برد. دو روز پس از آن بيست و سومين سالروز تولد "توگچه" بود. به خواست خانواده او دستگاه‌هايي که او را زنده نگاه داشته بودند خاموش شدند.

"توگچه" در زمان زندگي‌اش موافقت کرده بود که در صورت مرگ اعضاي بدنش به بيماران نيازمند اهدا گردد. از اين رو خانواده او نيز پذيرفتند که تيم پزشکان روز شنبه گذشته در کلينيک شهر اوفن‌باخ چند عضو بدن او را براي پيوند به بيماران بردارند.

يک کاربر توييتر مي‌نويسد: «غم‌انگيز است که مي‌بينيم انسان‌هاي جواني مثل توگچه زندگي‌شان را از دست مي‌دهند چون از خود شهامت مدني نشان داده‌اند. روحش شاد!»

از زماني که اخبار مربوط به مرگ "توگچه" منتشر شده‌اند، صدها نفر در شبکه‌هاي اجتماعي در بحث درباره او مشارکت کرده‌‌اند.

بيش از دو هفته از مرگ او در شامگاه ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان) گذشته و هنوز هم بسياري ابراز اندوه و تعجب مي‌کنند.

 

آنچه که مسلم اقدام يک دختر آلماني در خصوص حمايت از 2 دختر که شهامت مدني ناميده مي شود، بارها توسط مسئولين و رسانه‌هاي اين کشور مورد ستايش واقع شده است؛ در ماجراي مربوط به شهيد خليلي هم اين اتفاق افتاد که مي توان گفت شهامت مدني در آلمان همان امر به معروف در ايران اسلامي است.

رسانه هاي بيگانه که يک دختر را به خاطر دفاع از ناموس جامعه لايق دريافت نشان لياقت آلمان مي دانند؛ اما عده زيادي در جامعه اسلامي ايران مخالف قوانين امر به معروف و نهي از منکر هستند و معتقدند امر به معرو ف و نهي از منکر نبايد به صورت يک قانون در کشور در بياد.

اشپيگل در راستاي داستان دختر آمر به معروف در آلمان نوشته است: اشتباه است که بگوييم نشان دادن شهامت مدني (امر به معروف) کاري غلطي است؛ ارزش کارهاي خوب نبايد به خاطر کردار انسان هاي بد از بين برود.

اين روزنامه همچنين مي نويسد: مهاجم باعث مرگ دختر جوان شد نه شهامت مدني (امر به معروف و نهي از منکر) و بايد با مهاجم به عنوان يک فرد خاطي برخورد جدي شود.

فورد کورير نيز در اين خصوص نوشته است: شهامت مدني (امر به معروف و نهي از منکر) يک ضرورت در جامعه است و نبايد مرگ دختري به خاطر شهامت شهروندي (امر به معروف و نهي از منکر) باعث ترسيدن بقيه شهروندان از اين ضرورت اجتماعي شود.

اين روزنامه همچنين گفته است: اگر شهامت مدني (امر به معروف و نهي از منکر) در جامعه گسترش پيدا کند، مجرمان ديگر نمي‌توانند جولان بدهند و خشونت در شهرها کاهش مي يابد. 

روزنامه فرانکفورت آلگه در اين خصوص نوشته است همه ما نيازمند شهامت مدني (امر به معروف و نهي از منکر)  هستيم و با مجازت افرادي که به توگچه حمله کرده اند، بايد جلوي کاهش شهامت مدني (امر به معروف و نهي از منکر) را بگيريم.

در حالي که کشور آلمان که يک کشور غير اسلامي است خواهان مجازات براي کساني است که آمرين معروف را مورد ضرب و شتم قرار مي‌دهند، برخي از افراد به وضع قانون امر به معروف و نهي از منکر در کشور ما اعتراض دارند.

از طرف ديگر ايران به خاطر برخورد با افرادي مانند قاتل شهيد خليلي به نقض حقوق بشر از سوي رسانه‌هاي معاند و ضد نظام محکوم مي شود؛ اما همين رسانه‌ها از همين رفتار در کشورهاي غربي دفاع کرده و وي را يک اسطوره مي دانند.

نکته قابل تأمل در اين ماجرا اين است که رسانه‌هاي داخلي در پوشش اخبار مربوط به شهيد خليلي بسيار کم کار کردند و يا اينکه بسياري از رسانه‌ها د راين ماجرا شهيد خليلي را مقصر دانستند تا جايي که وي را مجبور به واکنش در دوران حياتش کردند.

قطعاً لزوم وجود امر به معروف و نهي از منکر يا همان شهامت مدني در هر جامعه اي وجود دارد؛ اما برخي از رسانه‌ها و افراد بدون دليل و فقط از روي مخالفت با اسلام به مخالفت با امر به معروف و نهي از منکر مي پردازند.

انتهاي پيام/
منبع: شبکه اطلاع رساني راه دانا
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس